Едмонд Назарян се прибра в България след достигнатия финал и спечелен сребърен медал на Европейското по борба класически стил в Будапеща. Той отстъпи в последната схватка в чисто новата за него категория до 60кг на турския представител Керам Кемал.

"За мен беше първо участие в Европейско първенство на горна категория (до 60кг). Но все пак съм много доволен, защото това е олимпийска категория и е по-важна. Много се радвам, засега съм на това ниво, така че ще продължаваме да се развиваме", каза синът на Армен Назарян.

"Съперникът физически е по-подготвен, а и той много време се бори в нея, докато на мен ми трябва време. Вярвам, че скоро ще почна да нижа всички тези победи. Баща ми каза, че трябва повече тренировки и подготовка. Съперниците са сериозни и трябва повече да се подготвиш. Ние сме златна фамилия и трябва да се пази това нещо - само златото. Но трябва да сме благодарни, защото всичко с много труд ще се постигне".

"Центурът си ми е коронната хватка и съперниците ми няма да го усещат, баща ми и треньорът ми Емил Йорданов ме учат на нея. Много сме я тренирали и затова искам да кажа, че и двамата са ми помогнали в тази хватка. Някъде 3-4 години я тренираме и засега е добре", добави Едмонд.

Едмонд Назарян остана със сребърен медал в Будапеща

Едмонд Назарян остана със сребърен медал в Будапеща

Българинът загуби финала от турчина Керем Камал