Легендата на българския волейбол Владимир Николов подкрепи Силвано Пранди и иска италианският специалист да продължи да работи с мъжкия национален отбор. Ето какво сподели той пред БНР:

Виктор Йосифов е най-добър блокировач на Олимпийската квалификация в Берлин

Виктор Йосифов е най-добър блокировач на Олимпийската квалификация в Берлин

Жан Патри беше избран за "Най-полезен играч" на турнира

"В периода, в който се намира България - преходен, започва нов олимпийски цикъл, има необходимост от нови лица, тъкмо Силвано Пранди е човекът, който може да го постигне.

През 2009 година хората, които за първи път попаднаха под негово ръководство, бяха близнаците Братоеви, Виктор Йосифов, Слави Гоцев, Теодор Тодоров. Сега под негово ръководство в отбора започна Мартин Атанасов. Той наложи Алекс Грозданов. Сеганов вече играе през цялото време, тоест, той има нюх. Знае как да развива млади играчи. Според мен в този период той е точният човек за националния отбор", каза Николов.

Той коментира и оттеглянето от националния отбор на Теодор Салпаров и Виктор Йосифов.

"Искам да им пожелая успех в оставащото им време от кариерата и да ги поздравя за добре свършената работа. Теди особено, казвам особено, защото с него съм от 2003 година до 2015 година. Това са 12 сезона, в които сме делили всичко. Вики се включи в отбора през 2009 година, ударно с трето място на европейското първенство и с награда за най-добър блокиращ и оттогава е неизменно в отбора. Винаги, в най-тежките моменти, е давал най-доброто от себе си", завърши бившият капитан на "лъвовете".