Президентът на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев участва в галавечер по случай 50-годишнината на Европейската конфедерация CEV. Събитието беше организирано на открито в една от най-луксозните вили край Рим преди финала на Европейското първенство за мъже, в който Полша разгроми Италия с 3:0.

"Присъствахме всички президенти на европейските федерации. Сред нас беше и д-р Ари Граса, президентът на Международната централа (FIVB). В своята реч той каза, че CEV е водещата конфедерация в света от гледна точка на спортни успехи, организация и обучение на треньори. На практика Европа води на всички останали и трябва да им помага. Президентите и членовете на борда на CEV получихме награди, както и всички партньори на федерацията", каза Ганев за сайта на БФВолейбол.

Ръководството реши да продължи с четири години договора на компанията Mikasa, която доставя волейболните топки. Новият контракт е до 2028 година.

Само след пет дни Александър Боричич, президентът на CEV, отново ще гостува в България по покана на Ганев. Първият човек в европейския волейбол ще бъде ВИП гост на международната треньорска конвенция в залата на Левски-София, ще има среща и с министъра на спорта Димитър Илиев.

Преди по-малко от две седмици Боричич посети Варна за осминафиналите на Европейското първенство за мъже.