Звездата Матей Казийски издаде тежки присъда на родния волейбол.Според Казийски, той е на прага на смъртта. Отказалият се от националния ни тим играч на Тренто говори пред специализирания сайт worldofvolley.com.

"Клубовете ни се борят да оцелеят. Повечето от големите клубове имат големи финансови проблеми. Всяка година са застрашени да изчезнат. А това са клубове на по 50-60-70 години. Според мен това се дължи на цялостната политика в България. Нямаме закон за спорта, който да определи собствеността и финансирането на клубовете. Като цяло волейболът в България е в много лошо положение", твърди Казийски.

"Единствено се срещнах с новия треньор на националния отбор Пламен Константинов. Казах му, че не съм готов да се върна и че можем отново да обсъждаме темата в бъдеще, ако бъдат направени промени. Така или иначе до момента нищо не се е променило и позицията ми остава същата", припомня Матей.

"Когато всичко това започна, исках големи промени във волейболната федерация. Мисля, че е време българският волейбол да поеме по нов път. Ако останем на този курс, нашият волейбол ще продължи да умира малко по малко", подчерта Казийски.