Любослав Пенев даде интервю за Sportal.bg, в което обяви, че за пет години ще свърши повече работа от цялото ръководство на БФС за 15 години. Легендарният голмайстор е категоричен, че българският футбол има нужда от силни ЦСКА и Левски, за да върви напред.

Ето основните акценти от изказването му:

"Първата ми победа в Царско село е инфарктна, защото не вкарваме по-рано головите си положения, както беше и в първата среща. Ще се научим и нещата ще се подредят с времето. Това е един от най-новите клубове в родния футбол, който тръгна от най-долното ниво, а сега вече е в най-високото ниво. Не веднъж съм казвал. Аз обичам футбола, аз съм професионалист не на 1000, а на милион процента и обичам да работя. Няма значение за мен дали съм в Царско село или ЦСКА, защото аз се отнасям по един и същи начин към професията си. Доволен съм, бачкаме добре. Ще помогна с каквото мога на клуба и на футболистите, с които работя всеки ден.

Приятелството ми със Стойне Манолов е една от причините да поема Царско село. Факт е, че имат по-хубава база от Левски и ЦСКА. Това не си го измисляме, ами е просто факт. Може би само два-три клуба разполагат с такава инфраструктура. Жалко, повече клубове трябваше да имат на разположение такива бази. Може би във времето това ще се промени. Единственото, което остава на момчетата в този клуб, да искат, да работят и да тренират. Да надграждат, всеки следващ мач или следваща тренировка, нещо което на този етап се получава. От месец съм тук и съм доволен от футболистите. Има колектив, разбират идеята на поставените задачи, и нещата се случват. Трябва да има търпение.

Пенев поиска Божидар Васев в отбора си

Пенев поиска преминал през Славия и Ботев (Пд)

27-годишният играч е получил няколко предложения

Аз не деля футболистите на българи и чужденци. Това са футболисти на Царско село. Никога не ги деля, за мен те са еднакви. Доволен съм от колектива и от старанието в тренировките. По време на мачовете също се вижда. Скоро очаквам да има сериозна и конкретна оферта за Ната. Това е съвсем нормално и логично, когато един футболист играе добре, има и оферти. Миналата година и зимата имаше оферти, както към чужденци, така и към българи, говоря за играчи на Царско село. Това е нещо, което може би, ще се случи.

Снимка 482751

Източник: LAP.bg

За нас основната цел е оставане. Има и друга перспектива - аз съм оптимист. При едно много добро представяне и печелене на точки да гоним плейоф за класиране в Лига Европа. Това е свързано с нашето представяне. Има ли точки, гоним класиране на по-високо ниво, но основното е оставане в елита, за да гоним по-добро представяне през следващия сезон в "А" група с по-добър отбор.

Взаимоотношенията са много добри с ръководството на ЦСКА. Няма проблем, нещата са ок. Може би е останало нещо неказано или неразбрано от публиката. Нещата са съвсем нормални, когато има уговорки трябва да се спазват от двете страни. Нищо повече.

Снимка 482750

Източник: LAP.bg

Не знам дали ще има обединение в ЦСКА, не съм чел нищо. Концентриран съм върху тима, който тренирам. Изчаквам, не знам кой ще взима решенията, но най-вероятно ще ги прочета.

Но съм разочарован от това, че определени хора във футболния съюз не пожелаха възходящата градация в националния отбор да продължи. Това е най-жалкото. Това не е атака или нападение срещу мен. Това е срещу българския футбол. Не е важно как се казваш, дали съм аз, ти или някой друг. Важното е, че един треньор успява, да обедини, да намери подходящите футболисти, стадионът да е пълен. Да няма ЦСКА, да няма Левски, да има България, българи юнаци. И пак казвам, че има хора, които искаха това нещо да не продължава. Затова съжалявам и съм разочарован от този период.

Пожелавам успех на Наско. По-рядко се виждаме сега, тъй като е много ангажиран. Има много важна задача, както на него, така и на Тити им пожелавам успех. Няма да е лесно, но не е невъзможно. Не знам, не съм запознат и не мога да коментирам ситуацията в клуба. България има нужда от силни ЦСКА и Левски. Например тази година Лудогорец печели първенството на ходом, което за мен не е нормално. Не съм ок с това нещо. ЦСКА и Левски трябва да бъдат силни отбори.

Любослав Пенев: Заслужихме трите точки

Любослав Пенев: Заслужихме трите точки

"Имаме наказани, контузени, а днес дойдохме с четирима юноши"

Любо Пенев може да бъде по-полезен на българския футбол, като треньор или ръководител? И като двете. Поотделно и двете заедно. И ще свърша много повече работа от всичките други хора. За пет години аз ще свърша много повече работа от тези хора в БФС за 15 години.

Снимка 480357

Източник: LAP.bg