Серина Уилямс обяви, че ще играе на предстоящия в края на месеца "Ролан Гарос". Американката, която навършва 39 години в навечерието на турнира, не смята да се отказва от целта си да спечели рекордна 24-а титла от "Големия шлем", въпреки загубата от Виктория Азаренка на полуфинала на US Open 2020.

Американката има собствено жилище във френската столица, в което обаче едва ли ще може да отседне по време на турнира, защото организаторите на "Ролан Гарос" изискват всички участници да бъдат карантинирани в два хотела. За разлика от US Open по трибуните на кортовете ще бъдат допускани ограничен брой зрители.

"Това е интересно решение. Няма външно настаняване, но има фенове. Но аз съм наясно със ситуацията. Аз съм суперконсервативна, защото имам сериозни здравословни проблеми. По тази причина се старая да стоя далеч от публичните места. Няколко пъти съм попадала в болница в доста лошо състояние. Не искам отново да попадам в такава ситуация. Ще опитвам да поддържам дистанция от всички останали - не два метра, а поне четири", сподели Уилямс.

23-кратната шампионка поздрави и съперничката си Азаренка след класирането ѝ за финала.

"Започнах много силно мача, но тя не спря да се бори. Тя промени играта си и тя ставаше все по-добра и по-добра. Може би в един момент отпуснах газта твърде много. Но Вика игра наистина страхотно", каза Серина.

"Ролан Гарос" 2020 започва на 27 септември и ще продължи до 11 октомври.

Виктория Азаренка спря Серина Уилямс на US Open 2020

Виктория Азаренка спря Серина Уилямс на US Open 2020

Беларускинята направи страхотен обрат след слаб първи сет