Младата канадска тенисистка Бианка Андрееску стана първата представителка на домакините, която спечели Откритото първенство на своята страна. Андрееску нашумя с титлата от още по-престижен турнир - WTA Premier Mandatory в Индиън Уелс (САЩ) през март, но страдаше от контузия през последните месеци.

Рафаел Надал спечели за пети път Canadian Open

Рафаел Надал спечели за пети път Canadian Open

Испанецът разгроми във финала Даниил Медведев (Русия), давайки му само три гейма

Точно контузия, но на Серина Уилямс (САЩ) донесе трофея на Андрееску. Във финала се изиграха само 4 гейма, след които Бианка водеше с пробив и 3-1. Тогава Серина извика физиотерапевт заради болки в гърба и малко след това през сълзи обяви, че не може да продължи.

"Съжалявам, не мога да го направя днес. Опитах. До момента годината за мен беше тежка, но ще продължа напред", каза Серина след отказването си.

Снимка 438202

Източник: GettyImages

"Серина, накара ме да плача днес. Знам какво е да се откажеш от турнир, не е лесно", отговори също плачещата Андрееску. "Не това беше начинът, по който очаквах да спечеля. Ти си истински шампион. В момента съм без думи".

Серина има три титли в Канада от 2001, 2011 и 2013 години. Първият ѝ загубен финал беше през 2000 година от Мартина Хингис.

Снимка 438206

Източник: GettyImages

Титлата на Андрееску в продукт на организацията на тениса в Канада. Когато талант попадне в програмата за развитие, всичките му разходи се поемат от федерацията. Бианка е родена в Канада, но първоначалното си равитие започна в Румъния, от където са родителите ѝ. След това тя влезе в канадската програма.

По тази система в последните две години се появиха при мъжете Денис Шаповалов и Феликс Оже Алиасим.

Снимка 438203

Източник: GettyImages