"Трисетовите мачове са предизвикателство. Аз ги обичам" - каза Шарапова.

Втората ракета на Латвия, Анастасия Севастова сложи край на участието на рускинята Мария Шарапова на US Open 2017. Двете изиграха трисетов осминафинален мач продължил повече от два часа и спечелен от латвийката с 5-7, 6-4, 6-2.

Мария Шарапова игра много агресивно. В третия сет тя имаше проблем с ръката и поиска медицинско прекъсване. Грешките ѝ зачестиха, като тя спечели само една от първите 14 точки в началото на частта. Латвийката се ограничаваше само да връща и да чака. Шарапова направи 51 непредизвикано грешки в мача срещу само 14 на своята съперничка.

Снимка 310801

Източник: GettyImages

След мача петкратната шампионка от турнири от Големия шлем заяви:

"Беше страхотен рейд. В крайна сметка аз мога много да получа от тази седмица. Страхотно е да напусна по този начин. Беше невероятна възможност. Много съм благодарна за възможността".

Йелена Остапенко приключи в третия кръг на US Open

Шампионката от "Ролан Гарос" се провали в Ню Йорк

Йелена Остапенко загуби от Дария Касаткина в третия кръг

С достигането си на осминафинал на US Open Мария Шарапова събра 605 точки в ранглистата на УТА. В момента тя е точно на 100-но място в класацията и вече няма нужда играе квалификации за най-големите турнири. Тя ще се завърне на корта в края на месеца на кортовете в Пекин.

Снимка 310800

Източник: GettyImages