Рекордните 128 тенисисти се включиха в квалификациите от първия турнир от веригата Zagorka Cup, която е с награден фонд 25 000 долара.


Състезанието е на кортовете на ТК "Дема" в столицата.

"В събота срещите продължиха до късно, в неделя се играят мачовете от третия кръг на квалификациите за влизане в основната схема и се доиграват срещи от вчера", обясни директорът на клуба Марияна Ненова за Топспорт.бг.

Четирима българския тенисисти продължават надпреварата. Димо Толев почиваше в първия кръг, а снощи се справи със сърбина Марко Милованович с 6:3, 6:4. Михаил Ангелов отстрани Тимур Ткаченко (Украйна) с 6:1, 6:1. Божидар Йоцов надделя над Адриян Стоименов 6:1, 6:1. Стефан Митев победи в много оспорван двубой поставения под номер 8 Денис Бейтулахи от Сърбия и Черна гора със 7:5, 7:6 (5).

Синът на бившия олимпийски шампион Милослав Мечир от Словакия, който носи същото име, записа във втория кръг най-категоричния успех. Той разгроми с 6:0, 6:0 нашия Павел Цветков.
Основната схема на първия турнир от веригата Zagorka Cup започва във вторник.

Следващите състезания са в Русе (9-14 май), Плевен (16-21 май) и заключителният турнир "Мастърс" на 24-те най-добри тенисисти, който ще се проведе от 23 до 27 май на кортовете на ТК Левски-София.