Не един път сме казвали, че футболът е повече от спорт, а и не един и два пъти сме имали основанието да го твърдим.

Получаваме го отново с един пример от Австралия, който ни доказва не само това, но и че истинската любов наистина съществува.

Рали Добсън, която е сред звездите не женския отбор на Мелбърн Сити, е решила да се откаже от кариерата си, макар че е 28 години, за да бъде плътно до приятели си Мат, който е болен от рак и му предстои дълго лечение.

Последният ѝ мач срещу Пърт Глори, спечелен от Мелбърн с 2:1, се оказа и доста специален. Добсън отбеляза първия гол в срещата, а когато отиде до тъча, за да го отпразнува с любимия си, получи предложение за брак.

Отговорът, разбира се, е бил "да", като наистина не можем да се сетим за по-емоционален момент от този. Преди мача Рали Добсън каза, че диагнозата на Мат е била поставена преди шест години, след като е припаднал по време на футболен мач.

След направена операция е имало надежда, че ще се излекува от коварната болест, но не след дълго тя се е върнала. Отказът на Добсън от футбола пък идва, за да може да се грижи за него, защото през следващата година му предстои агресивно лечение с радио и химиотерапия, пише ESPN.

"Той е много повече от спорта. За мен той е целият свят", допълва още Рали Добсън.