Един от двамата изпълнителни директори на ЦСКА - Стоян Орманджиев, ще има много по-голяма власт след радикалните промени в клуба, пише "Тема спорт".

Във вторник бе съобщено, че след близо 9-годишно управление фамилия Ганчеви е прехвърлила своите акции на фондацията "Национален Фонд за Спорт, Култура, Изкуство и Наука" и се оттегля от управлението на клуба. Орманджиев започна работа в Борисовата градина именно при идването на новия мажоритарен собственик през февруари миналата година.

ЦСКА: Не водим преговори с Бербатов и Пенев

ЦСКА: Не водим преговори с Бербатов и Пенев

"Червените" отрекоха появилите се в последно време информации

Докато семейство Ганчеви ръководеше процесите, обаче неговите функции бяха почти изцяло представителни. Сега това ще се промени и думата му ще се чува доста по-силно в клуба. Според запознати е възможно Орманджиев да получи и по-висока роля в управлението, като това ще стане ясно на пресконференцията във вторник, на която той ще застане пред медиите заедно с другия изпълнителен директор Филип Филипов.

Стоян Орманджиев е трето поколение управленец в клуба. Неговият дядо Стоян пише първата страница от червената европейска легитимация, като през сезон 1966/67 извежда тима до епохални полуфинали за КЕШ с Интер Милано. Баща му Стефан Орманджиев пък е председател на НС на ЦСКА в периода 2002-2006 година, когато бяха спечелени 2 титли, купа, суперкупа на България, в Европа бяха победени Ливърпул и Леверкузен, а отборът за първи път в историята влезе в груповата фаза на международните турнири.