Заместник-министърът на младежта и спорта Асен Марков се срещна с Н.Пр. Наргиз Гурбанова, новият извънреден и пълномощен посланик на Република Азербайджан у нас. Срещата се състоя по искане на азербайджанската страна.

Асен Марков и Н.Пр. Наргиз Гурбанова обсъдиха възможностите за сътрудничество между двете държави както в сферата на спорта, така и в младежките политики. През настоящата 2016 г. Ганджа, вторият по големина град в Азербайджан, е Европейска младежка столица, а през следващата година за такъв е обявен Варна.

Според Наргиз Гурбанова това е чудесна възможност за обмяна на опит между двете държави. Азербайджан е домакин също на множество големи спортни събития, на които се очаква присъствието на български спортисти.

Н.Пр. Наргиз Гурбанова изрази желанието на Азербайджан двете държави да си сътрудничат в реализирането на проекти в сферата на спорта по европейските програми, тъй като Европейския парламент ратифицира протокол, с който позволи на Баку да участва в програмите на ЕС.

Заместник-министър Марков представи възможностите за провеждане на подготовка на азербайджански спортисти във високопланинската спортна база Белмекен и Спортпалас.