В столичната зала „Фестивална" се проведе вторият международен турнир по таекуондо - олимпийска версия за деца и кадети (7 г. - 14 г.) в чест на Деня на народните будители „Купа София 2014".

Състезанието беше организирано от таекуондо клуб „Рамус" и Българската федерация по таекуонодо WTF с подкрепата на Столичната община.

В надпреварата се включиха над 450 състезатели от България, Гърция, Македония и Румъния. Над 1800 зрители станаха свидетели на изключително атрактивни срещи, в които участваха най-добрите ни състезатели. С цел да се поддържа високо нивото на българските състезатели и съдии и да се осигури безпристрастност в отсъждането, организаторите на турнира бяха поканили най-реномираните сръбски, гръцки и български рефери. Един от тях бе Предраг Тешович, който е единственият балкански съдия, реферствал на олимпийските игри в Лондон 2012 г.

Организаторите на събитието споделят радостта си от това, че за втора поредна година състезанието се превръща в истински празник за децата и техните родители. Водачите на всички отбори благодариха за перфектната организация на „Купа София 2014", а ние се надяваме догодина да има още повече приятели и поддръжници на таекуондото и турнирът да е още по-успешен.