Новият трансферен удар на КК „Цар Симеон 1898" - Георги Георгиев, премина успешно медицинските тестови и пълни функционални изследвания. Републиканският шампион на България на шосе за 2008 година - Георги Георгиев подписва днес официален договор с пловдивския клуб. Веднага след това 24-годишният бегач ще бъде картотекиран с редовна картотека в Българския колоездачен съюз, след като от ръководството на досегашния му клуб - КК „Несебър", му бе издадена служебна бележка с разрешение за трансфера.

Роденият в Казанлък Георги Георгиев бе привлечен в „Цар Симеон 1898" тези дни, благодарение на успешните преговори на шефовете на пловдивския клуб със самия състезател и с КК "Несебър".

Новото попълнение в „царския тим" е шампион на шосе за миналата година като заслужено грабна златото в общия старт на 170 километра на държавното лично първенство в Троян. Тогава той изпревари асове на педалите като Ивайло Габровски, Евгени Балев, Светослав Чанлиев-Чарли и Даниел Петров.

Освен спечелената национална титла, Георги е и носител на бялата фланелка за най-добър млад състезател до 23-годишна възраст на Международната колоездачна обиколка на България през 2007 година. В спортната визитка на Гошо Георгиев има още няколко отлични постижения - две победи на силни международни състезания в Белгия през 2007 година, както и две втори места в Международната колоездачна обиколка на България.

Същата 2007 година на републиканския отборен шампионат по колоездене на шосе за мъже в Сливен, Георгиев спечели общия старт 97 километра като измина разстоянието за 2.15:13 часа. Негов първи подгласник тогава стана лидерът на „Цар Симеон 1898" и вече негов съотборник - Пламен Димов.