За пета поредна година Министерство на младежта и спорта (ММС) организира "Европейска седмица на спорта #BеАctive". От 23-ти до 30-ти септември 2019 година хора от всички възрасти отново ще имат възможност да се запознаят с над 50 вида спорт и да ги практикуват свободно.

Кампанията ще бъде официално открита утре от 12,00 часа в зала "Арена Армеец". Входът за всички събития от спортната седмица е свободен.

Посланици на Европейската седмица на спорта и тази година са успели български спортисти и талантливи млади състезатели. Това са грациите от националния ансамбъл по художествена гимнастика Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Ерика Зафирова, Стефани Кирякова, както и индивидуалните състезателки Невяна Владинова, Катрин Тасева и Боряна Калейн, световната и европейската ни шампионка по борба Тайбе Юсеин, боксьорите Даниел и Боян Асенови, олимпийската и световна шампионка за младежи в тройния скок Александра Начева, паралимпиецът Денислав Коджабашев, младата българска звезда в алпийските ски Алберт Попов и един от най-обичаните български спортисти Йордан Йовчев.

Йорданка Благоева, Любо Ганев и още много спортни легенди също ще присъстват на старта на Европейската седмица на спорта утре.

През 2019 г. мотото на кампанията е "Бъди активен, открий своя спорт, избери своя спортен клуб!", а инициативите ще се проведат в София и други градове в страната. Седмицата на спорта има за цел да подпомогне личностното развитие на младите хора и подкрепи спортните им потребности, чрез изграждането на чувство за отборен дух, толерантност и солидарност..

#BeActive 2019 е част от инициатива на Европейската комисия за насърчаване на спорта и физическата активност на гражданите на ЕС. Национален координатор за България е ММС, съфинансиран по програма "Еразъм +" на Европейския съюз.

ММС организира Европейска седмица на спорта за пета поредна година (23-30 септември)

ММС организира Европейска седмица на спорта за пета поредна година (23-30 септември)

Посланици на инициативата са успешни български спортисти и млади таланти