Капитанът на националния отбор на България Кирил Десподов даде интервю за предаването "Събуди се" по "Нова телевизия". Той сподели неща от футболната си кариера и личния си живот.

Ето какво точно каза той: 

"Аз съм изключително щастлив от живота си. Не искам нищо да променям и не съжалявам за нищо. Близките ми и всички покрай мен са живи и здрави, аз съм жив и здрав, което е най-важното.

За момента не мога да си се представя в политиката. Не мога да кажа след 10-15-20 години какво ще бъде.

"Стягай се, защото от утре ставаш мъж". Това бяха думите на Христо Стоичков след един мач за Купата на България при юношите срещу Черно море, когато бяхме в Литекс. Тогава бях на 15 години. Вкарах два гола и спечелихме трофея. След мача Стоичков влезе в съблекалнята и каза, че утре съм на тренировка с първия отбор. Христо Стоичков е човекът, който ми даде пътя в мъжкия футбол.

Той ме оттласна. С него си говорим за много неща. Гледа ни по мачове. Не само мен, но и другите момчета, на които е бил треньор в Литекс. Постоянно казва, че се радва за нас. Понякога се сещаме за спомени отпреди. Когато говори за това, той се радва.

От днешна гледна точка бих казал на 15-годишния Кирил Десподов, че пътят няма да е лесен, да се бори, да не се предава и да вярва в себе си.

Последната ми татуировка е четирилистна детелина с надпис "Lucky". Бях изпаднал в момент, в който не се чувствах комфортно. Имахме тренировка в чужбина и покрай терена имаше детелинки. Аз се загледах и почнах да търся четирилистна. На 20-ата секунда намерих. Запазих я, пожелах си нещо, а то след това се сбъдна и си направих татуировката

Нямах нужда дори от един ден, за да се адаптирам към Гърция, защото често я посещавам. Обичам да ходя на нейното море, също така харесвам музиката и храната. Всичко ми харесва там. С ПАОК завършихме сезона по най-добрия възможен начин. Беше невероятно. Голямо постижение. Всички казват, че това е един от най-силните сезони в гръцкия футбол, защото не се знаеше кой ще е шампион до последния кръг.

"От футболна гледна точка на 70-80% съм си сбъднал мечтите и целите си. Мечтая да играя в Шампионската лига и това да бъде с отбор, с който мога да усетя емоцията на хората, а аз да бъда удовлетворен от това, което съм свършил. В личен план също има неща, които искам да постигна. Аз съм сгоден. Надявам се скоро да имам деца. Живеем заедно в Солун, подкрепяме се.

Кирил Десподов: Не трябва да се задоволяваме с равен резултат, отборът израства

Кирил Десподов: Не трябва да се задоволяваме с равен резултат, отборът израства

Ето подробности