Капитанът на националния отбор Кирил Десподов бе доволен от играта на тима ни срещу Румъния. Крилото на ПАОК беше истинска звезда в Букурещ след мача 0:0.

Той беше чакан от огромна група румънски журналисти, които го бяха заобградили в микс-зоната. Но не само това.

Кирил Котев: С колектива нямаме проблем

Кирил Котев: С колектива нямаме проблем

"Начинът е себераздаване от първата до последната минута"

Повече от 100 деца бяха застанали до бариерата на паркинга за автобуси и скандираха името му, докато капитанът вървеше към автобуса на българския тим.

Специално за мача, Десподов призова никой да не изпада в кой знае каква еуфория от равенството в контролата. И също така смята, че мачът в събота със Словения ще бъде по-труден.

"Със сигурност имахме ситуации да спечелим мача. Това, което успяхме да направим, е да блокираме Румъния и те да не създадат много ситуации пред нашата врата.

И мисля, че се справихме много добре. Не трябва да се задоволяваме с равен резултат и да казваме, че сме направили нещо невероятно, но изиграхме един приличен мач срещу доста добър съперник, който след няколко дни започва Европейското първенство.

Така че беше добър мач, според мен. Според мен израства отбора, но трябва да се напасват още доста неща, затова са и тези хубави контроли, както казах вече - сериозни съперници. Защото трябва да се подготвим по най-добрия начин за квалификациите през септември. Така че, наистина отборът израства".

Мечката: В националния отбор има умни и работливи момчета

Мечката: В националния отбор има умни и работливи момчета

"Показахме, че сме равностойни с отбори, които са евроучастници"

След това той говори за новите хора в тима, които трябваше да заместят осем човека, които отпаднаха поради различни причини.

"В тима има доста лица, които по-рядко играят. Но виждате, че всички се включиха. който е тук, дава максимума от себе си. Според мене, срещу Словения на 8-и юни ще бъде по-тежък мач от днешния.

Мисля, че за тях е и последен мач преди Евро 2024. Но ако ние изиграем тактически добре мача и стоим правилно на терена, мисля нещата ще се получат в наша полза. Но виждате, че всички даваме максимума от себе си", каза Десподов.

Румъния - България 0:0 в международна контролна среща

България не се даде на Румъния и продължава без загуба при Илиан Илиев

Участникът на предстоящото Евро 2024 изпусна дузпа, но не убеди, че е по-класен от нашите "лъвове"