Селекционерът на юношеския ни национален отбор go 17 г. Александър Димитров почти сигурно ще напусне поста след края на Евро 2015, разбра "Тема Спорт".

Младият наставник е решил да продължи кариерата си, като поеме клубен отбор. Самият той намекна за тази възможност на една от последните си пресконференции преди европейското първенство. Димитров искал по-постоянна заетост.

Според запознати с делата на треньора вариант номер едно засега пред него е втородивизионният Добруджа. Димитров е получил предложение от изпълнителния директор на жълто-зелените Светослав Петров. Идеята му била добричлии да залагат на млади играчи, с които наставникът е работил в юношеските национални формации до 17 и 19 г. и чиито качества познавал отлично.

В момента начело на Добруджа е Димчо Ненов. На него обаче ще му бъде предложено да остане на работа в клуба. Амбицията на жълто-зелените е догодина да гонят промоция в елита.

За последно Александър Димитров работи на клубно ниво в Ботев Пловдив с Ферарио Спасов през есента на 2012 година. Наскоро Димитров е отказал на феро да му стане асистент и в Монтана.