Карлош Кейрош е новият селекционер на националния отбор на Португалия, съобщава португалската футболна федерация. Контрактът на 55-годишния Кейрош е за 4 години. Очаква се специалистът да бъде представен официално пред медиите в страната в сряда.

Карлош Кейрош беше асистент на Сър Алекс Фъргюсън в европейския клубен шампион Манчестър Юнайтед през последните 4 сезона. "Много съм горд да се върна и отново да служа на моята страна. Позицията ми е много специална и е желана от всеки професионалист. Имаме условията да продължим проекта за добро представяне на националния отбор", заяви Кейрош.

Специалистът води португалския национален отбор през периода 1991-1994 година. Той беше старши треньор на Реал (Мадрид) през сезон 2003-04, както и на ЮАР между 2000 и 2002 година. Кейрош наследява бразилеца Луиш Фелипе Сколари. Сколари беше начело на португалския отбор от 2003 година и напусна поста си след края на Евро 2008, за да поеме Челси. От ръководството на Манчестър Юнайтед пожелаха късмет на Кейрош в новата му работа.