Помощник треньорът на Лудогорец Станислав Генчев разкри как се е стигнало до идванеото му в клуба. Специалистът коментира и лятната подготовка на "орлите". 

"И за мен малко изненадващо се случиха нещата. Докато бях на лагер с националния отбор, ми се обадиха и ме поканиха. Аз не се поколебах. Благодаря на Лудогорец за поканата и на Етър, че в такъв момент взехме трудно подобно решение и успях да си тръгна. 

Да, действително аз щях да бъда старши - треньор, това е моят роден клуб, последните три години бях в Етър и това е отборът, който ми е на сърцето. От друга страна аз съм бил част от Лудогорец, и начинът, по който се работи там, всеки иска да попадне в такава обстановка, перфектни условия за развитие. 

Аз се завръщам с приятни чувства, бил съм част от този отбор, знам как се работи, изненадам съм приятно от развитието, което е претърпял отборът. Неслучайно отборът е толкова дълго на върха. 

За мен като млад треньор всеки един час на терена е безценен опит. Красимир Балъков няма нужда от коментар, доказано име в България и чужбина. Сега от две седмици съм при Стоев, попивам всеки ден и се сработвам с него, защото трябва да му бъда от помощ, във важните моменти. 

Проценти трудно може да се кажат, по-голяма част от физическата подготовка е свършена, но тук идва моментът да се сработят новите футболисти, които пристигнаха с по-опитните, да се направи един добър колектив, да се възприемат бързо тактическите указания, нямаме достатъчно време. 

Винаги, когато се открие добър играч, той представлява интерес за отбора. Мисля, че на този етап тимът е окомплектован на 90%. Може да има някой нов футболист в заключителните дни, но смятам, че и в момента сме достатъчно боеспособни не само в България, но и в Европа.

Нормално е за начало на подготовката да изберем по-слаби съперници. Вече започваме със сериозните контроли, там ще анализираме какво ни куца и какво трябва да подобряваме.

Определено доста сериозен съперник, но целите в Лудогорец са високи и дали ще играем с тях или някой друг, не трябва да ни притеснява. Ясно е, че в България всичко, което може да се спечели, трябва да го искаме и да успеем да го спечелим. 

Действително неприятно е, когато националният отбор претърпи 2 загуби за 3 дни, особено домакинската загуба с Косово беше доста болезнена, но за съжаление имахме доста малко време да работим с играчите, това естествено не е оправдание. Може би трябва да се обърне много повече внимание на работата в школите, за да можем да произвеждаме повече качествени футболисти", заяви Генчев пред "Нова телевизия".

Лудогорец тренира в пълен състав

Лудогорец тренира в пълен състав

"Орлите" днес имат две занимания