Според мнозина Суперкупите са маловажни трофеи, а финалите им - срещи с приятелски характер. По традиция те ознаменуват началото на новия футболен сезон. У нас, слагайки край на кратката лятна пауза. На Запад звездите още са по плажовете, но тимовете от Първа лига вече трябва да са в бойна готовност.

Тазгодишното издание спечели шампионът Лудогорец. "Зелените" често подминават родните турнирни битки с лека ръка, но този път не бе така.

Победата над Локомотив (Пловдив) с 2:0 трябва да бъде приета като сигнал от софийските грандове. ЦСКА и Левски пропуснаха да се възползват от слабата форма на разградчани през пролетта и това може да им струва скъпо. Ръководството на шампионите забеляза големия удивителен знак и през последния месец стегна мултимилионна селекция.

"Орлите" вчера можеха да стигнат и до по-изразителна победа, но нападателите им пропиляха с лека ръка няколко стопроцентови положения.

"При всички положения трябваше да има обновяване в състава, не можеше да сме най-старият отбор в Европа. На моменти играхме с 8-9 човека", заяви Кирил Домусчиев след успеха на неговия тим.

Подмладяването в Лудогорец бе належащо, а повишаването на качеството в състава е ясна заявка за нова титла. Тя би била девета поредна, а ако "сини" и "червени" не се събудят, ще станем свидетели и на десета... Докато селекцията на столичани отново се води главно с привличането на свободни агенти, "орлите" инвестираха инкасираните приходи от европейските клубни турнири. Едно от новите попълнения - Мавис Чибота, показа впечатляващ футбол срещу Локомотив.

Националът на Конго блесна с гол и асистенция, а освен тях създаде редица положения за колегите си в атака.

След края на сезон 2018/2019 ЦСКА остана само на точка от първото място. "Армейците" не се възползваха от дупката, в която бе изпаднал техния съперник в борбата за бленуваната шампионска титла. В 9 кръга Лудогорец спечели само 2 пъти! От години не бяхме ставали свидетели на толкова много грешни стъпки от шампионите. Дали скоро това отново може да се случи? По-скоро не.

С оглед на инвестициите във футболисти. Мачът с Локомотив бе заявка за излизане от дупката - заявка за нова титла. Посланието бе предадено, а ако ЦСКА и Левски не се подобрят значително, отново ще спорят за второто място.

Лудогорец победи с 2:0 Локомотив (Пловдив) и спечели Суперкупата на България

Лудогорец спечели Суперкупата на България, нов и вратар блестят за "орлите"

Разградчани надвиха "смърфовете" с 2:0