Лудогорец и Берое ще се пуснат в сериозна битка за подписа на конгоанеца с френски паспорт Гаюс Макута, съобщава "Тема Спорт". Полузащитникът прави много силен сезон за заралии, след като пристигна в тима миналата пролет под наем от португалския Брага за срок от една година. В договорът за преотстъпване има клауза, която позволява на старозагорци да го откупят. Те са твърдо решени да отправят оферта за играча, който записа 22 участия със зеления екип, като на сметката си има 6 гола и 3 асистенции.

Волен Чинков ще ръководи сблъсъка между ЦСКА и Лудогорец

Волен Чинков ще ръководи сблъсъка между ЦСКА и Лудогорец

Арда - Славия ще бъде ръководен от Станислав Тодоров

През зимата Макута бе спряган за трансфер в унгарския МОЛ Фехервар и турския Ерзурум. Ако се бе стигнало до сделка, то Берое щеше да получи само процент.

Проблем за амбициите на старозагорци може да се окаже сериозният интерес към Макута на Лудогорец. Орлите също ще се включат в битката за подписа му. Те ще опитат да привлекат конгоанеца по схемата "Жоржиньо". Както е известно крилото бе презентиран по родните терени и впечатли с изявите с екипа на ЦСКА, където бе преотстъпен от френския Сент Етиен. След изтичане на контракта му за наем, той и клубът му приеха в пъти по-добрите условия, които предложиха от Разград и през лятото на 2019-та облече екипа на хегемона от последните години.

Октавио пред раздяла с Берое

Октавио пред раздяла с Берое

Договорът на халфа изтича