Треньорът на Левски - Станимир Стоилов не спести добрите си думи по адрес на Черно море. Специалистът говори пред медиите ден преди домакинството на "сините" на варненци.

"По принцип всеки мач за нашия отбор е важен. Левски трябва да расте и да играе все по-добре с всеки изминал мач. Когато сме у дома, сме длъжни да го правим това. Феновете чакат игра в стил "Левски". Ако искаме да сме в борбата за челната тройка, всеки мач се явява финал. Знаем, че нашата цел беше шестицата, а сега отборът ще мери сили със силните отбори в България.

Черно море е най-постоянният отбор като организация на игра и дисциплина на играта. При тях няма амплитуди, което е положително за тях. С натрупването на работата на Илиян като треньор там се вижда и стабилност в резултатите. Имат баланс и добре играят всеки един мач. Очаквам Левски да играе на предела на възможностите си и от първата минута да наложим нашето темпо и изисквания. Като играе срещу организиран отбор, отговорът ти трябва да бъде същият.

Георги Миланов: Оставам заради клуба, треньора и феновете

Георги Миланов: Оставам заради клуба, треньора и феновете

"Колко пари получавам е клубна тайна"

Би трябвало да видим реакция в събота вечер от играчите. Тогава е най-меродавно. На терена няма какво да скриеш, там се вижда всичко. Надявам се играчите да са разбрали правилно моите критики след Пирин. Резултатът беше положителен, но имаше недоволство от мен. Дано утре вечер съм доволен от представянето им. Не се съмняваме, че феновете ни ще са тук, така че футболистите трябва да играят на максимума. Има страхотни условия за игра и няма причина да не играем добре.

Усещам еуфорията от феновете, даже на моменти някои прибързани похвали към нас. Те не трябва да замайват главите на футболистите, тъй като нас треньорите трудно могат да ни заблудят. Трябва да отговаряме на желанието и амбициите на феновете ни. Те виждат, че се случва нещо добро в ранен етап и сме длъжни да отговорим на техните очаквания. Добрите резултати и игри са благодарение на футболистите, които показват това нещо на терена. Те трябва да продължат да развиват тази надежда към клуба. Нужно е да държим нашите привърженици в еуфория, тъй като те помагат много на клуба.

На този етап всички играчи са здрави и няма проблеми от здравословен характер. Колкото до ротациите, нямам намерение при мачове през 4-5 дни. Следващата седмица ще бъде първият междинен кръг, а ако изиграем две седмици мачове в три дена, то тогава може да мислим за ротации. Така ще вдигнем игровото си поведение и динамиката на играта. Седмицата е прекрасна да покажем най-добрите си възможности.

Не знам програмата, но предполагам, че мачът с Лудогорец е следващият петък. Така са определили. Учудвам се, че не е сряда, но явно събота и неделя няма да има мачове. Обичам по-сгъстен цикъл, но когато са определили, ще играем. Дано хората да имат настроение да гледат Левски и на празниците. Ние можем да задържим интереса на феновете към тази среща.

Трудно мога да дам точна оценка как се движи клубът. Той изостава доста последните години, но има някакво повдигане в двете фази. В предния ми престой клубът беше по-напред от отбора. Сега стартирахме от равни позиции с нисък старт. Надявам се ад вървим заедно нагоре и да постигаме резултати. Не е добре да делим клуба от отбора, тъй като това е едно цяло. Ако всичко е наред в клуба, ще има добро представяне от отбора. Няма две страни, вървим в една посока.

Голямата част от работата свърши административното звено в клуба. Получихме дарения от фенове, спонсори. Какво значи да се работи по-спокойно? Имаме сериозни задължения, които трябва да чистим. Трябва да стабилизираме клуба. Ще бъда по-спокоен, когато изчистим задълженията си и играем стабилно, за да нямаме притеснения за класиране в Европа и печелене на трофеи и титли.

С взимането на Кордоба имахме опция да го задържим. Сам си заслужи мястото в Левски и дано бъде пример за всички играчи. Всеки, който преценим, че има бъдеще при нас ще водим разговори с него и да разчитаме на него, особено на младите. Хосе сам си заслужи позициите и дано не го върне назад и да се успокои. Да дойде от втора дивизия и стигнеш до Левски и национален отбор на Панама - имам опасения, че може да се замае, но му даваме насоки за правилното развитие на кариерата му", каза Стоилов.

Мацата хвали Левски на Стоилов

Мацата хвали Левски на Стоилов

"Много неща промени Мъри"