Станимир Стоилов прави тотална революция в Левски. "Синият" клуб стана коренно различен само няколко часа, след като Мъри се завърна на "Герена". Оттогава отборът е в пъти по-силен, стадионът в пъти по-пълен, а дори и клубната каса не е толкова празна.

Едновременно с общите каузи Станимир Стоилов подобрява и личните си такива. Треньорът напусна Левски преди 14 години, оставяйки с отрицателен баланс в Европа. Въпреки че изведе "сините" до исторически успехи в турнирите, Мъри записа 30 мача, сред които преобладаваха загубите.

В Левски изпитват тактиката за Хамрун

В Левски изпитват тактиката за Хамрун

Направиха видео анализ

Тази тенденция се натрупа най-вече в групите на Шампионската лига, където Левски изтегли късата клечка да бъде заедно с два от най-добрите отбори в света по онова време, а и сега - Барселона и Челси, а третият беше Вердер Бремен, който по това време биеше с по 5-6 гола разлика в Бундеслигата.

Логично "сините" записаха 6 поредни загуби в ШЛ с голова разлика 1:17. Далеч по-нелогични бяха резултатите в следващите два мача на Левски в Европа, които реално предизвикаха уволнението му от Тодор Батков, въпреки че адвокатът доста месеци събира смелост да официализира решението си. Става дума за двата мача с финландския Тампере, които Левски загуби с по 0:1. Така преди 14 години Мъри напусна "Герена" с отрицателен баланс в Европа.

Стоилов, който всеки ден доказва, че е най-великият треньор, водил "сините", успя набързо да заличи предимството на загубите в статистиката си. След като се завърна, той води Левски в три мача в турнирите, в които взе две победи и не записа загуба - 2:0 и 1:1 с ПАОК и 1:0 над Хамрун Спартанс. Така към днешна дата победите са му 14, а толкова са и загубите.

Евентуален успех над малтийците в реванша, което изглежда много вероятно, ще прати Мъри в друго измерение. Измерение, което много му подхожда.