Бразилското крило на Левски Паулиньо започна да намира формата си в последните мачове на тима. Южноамериканецът вече има 4 гола от началото на сезона. 

Офанзивният футболист даде интервю пред dsport.bg:

- Мисля, че работим добре и сме на верния път. Тази седмица продължаваме да се трудим сериозно, за да сме подготвени за следващия ни мач. Благодаря на Господ, че спечелихме последния мач и върви напред.

Следващият мач е срещу Славия - отбор, който също има големи традиции, как виждаш шансовете на Левски в този мач?

- Очаквам сложен мач, трудни са тези мачове. Когато излезем срещу тях винаги е комплицирано и трябва да бъдем напълно концентрирани. Трябва да работим добре и след това да вземем победата.

Холмар Ейолфсон ще продължи да бъде титуляр в Левски

Холмар Ейолфсон ще продължи да бъде титуляр в Левски

Исландецът стартира в мач за първи път от 320 дни срещу Черно море

Вече имаш немалко мачове и голове със синята фланелка на Левски. Вече си сменил и доста треньори. Как ти се струва работата с Петър Хубчев?

- Щастлив съм с моите постижения тук. Надявам се да продължавам в същия дух с представянето си в Левски. Искам да помагам с моите мачове, голове и асистенции за Левски. Смениха се доста треньори в този период. Треньорът, който имаме сега е много добър. Той много настоява на дисциплината. Говоря и за тази на терена. Всеки трябва да знае какво се изисква от него. Аз мисля, че всичко е много добре.

Мислиш ли, че е реално Левски този път наистина да се бори за купата и първото място в първенството?

- Ние работим точно за това. И преди време съм казвал, че играем мач за мач. Мислим само за следващата среща. Работим много здраво. Търсим всички възможни точки, които може да спечелим. Надявам се в края ние да имаме най-много точки и да сме първи.

Твоят приятел Мариани направи голям трансфер. На всичкото отгоре имате и един и същ агент. Надяваш ли се и ти да направиш такава стъпка?

- Моите мисли са тук, аз мисля само за представянето си в Левски. Работя здраво, за да постигнем максималните цели, да спечелим титлата. Не мисля за никакви трансфери, а за постиженията в Левски, които са най-важни.

Снимка 439059

Източник: LAP.bg

Вече си от доста време тук, вероятно имаш и много приятели. Кой ти е най-близък в Левски?

- Всички сме приятели. Нашият колектив е много добър. Ние сме отбор, в който българите и чужденците комуникираме отлично, няма никакви проблеми. Най-добрите приятели са ми Нашименто, Нуно и дошлият наскоро Франко Мазурек, който е аржентинец. Цялата група е много сплотена и специална.

Ти и другите чужденци вече си имате учителка по български език. Как се справяте с този момент?

- Това е много важно решение. Смятам, че много ни помага за комуникацията извън терена. Улеснява комуникацията ни с останалите българи. Добра работа от страна на Левски е, че имаме тази възможност.

Хайде тогава да кажеш нещо на феновете на Левски, на хората, които обичат футбола в страната, но ако може на български....

- И това ще стане, ние наистина работим и се стараем всекидневно. Мисля, че след време ще мога да говоря много по-добре.

Славия - Левски остава в "Овча купел"?

Славия - Левски остава в "Овча купел"?

Във футболния съюз вчера е имало среща на представители на клубовете и органите на реда

Твоята дъщеря Мая танцува много интересно. Видяхме и твоята радост, която беше имитация.

- Тя наистина обича много да слуша музика и да танцува вкъщи. Забавляваме се. Казах на жена ми, че като вкарам гол ще имитирам танца на Мая и си изпълних обещанието. Благодаря на Господ, че успях да го направя и показах танца.

Нека завършим така, чувстваш ли се като във формата от първите ти седмици и дни в Левски?

- Да, да вече всичко е наред. Чувствам се много добре. Сега остава само да работя и да постигаме нашите цели.