Новата фланелка на Левски, която бе представена от мъжкия отбор по време на мача срещу Лудогорец, спечелен с 1:0, съдържа в себе си много символи и препратки, които имат стойност за всеки левскар.

Тениската е препратка към екип, носен от футболистите на Левски преди 30 години. Моделът е добре познат в клубната история. С подобен екип играе един от най-успешните тимове на "Левски" за всички времена - този от 90-те години на миналия век. Равносметката тогава е три поредни шампионски титли, една Купа на България, отстраняване на шотландския колос Глазгоу Рейнджърс в мачове от Шампионската лига и победа срещу вечния съперник ЦСКА със 7:1.

Освен това, спонсорът на Левски е представен без лого, а само с името му, което е изписано със специален шрифт. Същият шрифт е използван и за екипа през 90-те години, когато "сините" носят на гърдите си логото на тогавашния си партньор "Балканбанк". Изписването на логото на бившия спонсор бе възстановено и шрифтът бе възприет от генералния спонсор на Левски сега, за да има пълна препратка към тогавашните успешни времена на отбора.

Левски благодари на участниците, които взеха участие в празника на "сините" преди мача снощи

Левски благодари на участниците, които взеха участие в празника на "сините" преди мача снощи

Те публикуваха видео