Шефът на италианския футбол Габриеле Гравина е твърдо против идеята за сливане на настоящия и следващия сезон.

Заради пандемията, причинена от коронавируса COVID-19 има голяма вероятност шампионатите да бъдат доиграни през летните месеци, а веднага след тях трябва да стартира следващият сезон.

Болни от COVID-19 ще се лекуват на футболната база в Коверчано

Болни от COVID-19 ще се лекуват на футболната база в Коверчано

Кметът на Флоренция е бил уведомен, че може да използва съоръженията

"Изключвам възможността за сливане на сезоните, защото през следващото лято ни очаква Европейско първенство", категоричен беше президентът на Италианската футболна федерация в интервю за Sky Sport.

Гравина не одобрява увеличаването на Серия "А" на 22 клуба. Това би станало, ако настоящото първенство бъде прекратено и няма изпадащи и след това първите два в Серия "Б" спечелят промоция.

"Тогава би се получило нещо, което няма как да сработи. Не виждам как бихме се справили с 22 тима. Не е толкова лесно да променяш формата на първенството. А и се задава Европейско първенство, както споменах", обоснова мнението си Габриеле Гравина.

Той отново увери, че във федерацията са готови за удължаване на сезона до 31 юли. Планът в този случай е мачовете да се подновят през май. В Серия "А" остават да се изиграят още 12 кръга.