Ръководителите на италианския футбол потвърдиха в четвъртък, че тренировъчният комплекс на националния отбор в Коверчано, Тоскана, ще бъде предоставен за лечение на пациенти с коронавирус.

Наинголан се страхува да не зарази болната си от рак съпруга с коронавирус

Наинголан се страхува да не зарази болната си от рак съпруга с коронавирус

"Надявам се всичко да отмине колкото се може по-бързо, защото имунната система на Клаудия все още е много слаба"

Италия стана най-засегнатата страна от заразата, която отне живота на почти 8 хиляди души в страната.

"Здравето е от най-голямо значение и трябва да бъде съхранено - поради тази причина Италианската футболна федерация отваря център в Коверчано за лечение на пострадали от вируса пациенти", сподели президентът на ФИГК Габриеле Гравина.

Снимка 473169

Източник: GettyImages

Всички спортни събития в Италия бяха преустановени до 3 април, и Гравина разкри, че е казал на кмета на Флоренция Дарио Нардела, че местните власти могат да използват съоръжението, което се намира близо до града.

"Не играем футбол в момента, така че за да се завърнем към него, трябва да спечелим най-важния мач срещу коронавируса заедно", добави президентът на федерацията.

Комплексът вече прие отделение на пожарната, като хотелът и аудиторията са предоставени за лечение на болни от COVID-19. Коверчано е мястото, където тренират всички национални отбори на Италия. Футболният музей също се намира там. Познат като "Университета на футбола" той приема и курсове за треньори и съдии, и ще трябва да стане контролен център за системата за видеоповторение ВАР.

Снимка 473170

Източник: GettyImages