Със или без Ибрахимович, Милан остава най-големият фаворит за Скудетото. Победата на „росонерите" в неделя срещу Фиорентина бе с фундаментално значение, както наставникът Масимилиано Алегри я определи. В последните два кръга Милан намери себе си, а Зеедорф и Пато дърпат отбора напред. Поредната глупост на Златан Ибрахимович пък му коства нов червен картон, който по всяка вероятност ще му донесе наказание от 2 или 3 мача. Но какво от това? Ако Пато съхрани здравословното си състояние до края на сезона, то отсъствието на шведа едва ли ще повлияе в битката за Скудетото. До края на сезона остават 6 кръга, а в борбата за златото ще се намесят цели три отбора - Милан, Наполи и Интер. Какво предстои на всеки един от претендентите?

ПРОГРАМАТА НА МИЛАН:

За да си гарантират Скудетото, „росонерите" се нуждаят от 83 точки. Т.е. трябва да спечелят 5 от оставащите си 6 срещи. Тава разбира се е при положение, че Наполи спечели всичките си двубои до края - нещо, което ще се случи доста трудно.

Особено важни за Милан са следващите 3 мача - домакинства на Сампдория и Болоня и гостуване на Бреша. „Моряците" сериозно закъсаха през последните месеци и трудно ще запазят мястото си в елита. Болоня пък е сред най-стабилните отбори е елита и ще играе без особени цели на „Сан Сиро". Трябва да стане чудо Ди Вайо и компания да загубят мястото си в елита, което бе и основната цел на тима през кампанията. Гостуването на Бреша също не се очертава особено трудно, имайки предвид по-добрата форма на „росонерите" далеч от дома. Важно е да се отбележи, че Милан ще изиграе два от следващите си три мача вече знаейки резултата от срещите на Наполи и Интер.

И тук идва своеобразният рубикон за Милан - гостуването на „Олимпико" на Рома. През последните години „червено-черните" играят трудно срещу вълците, особено във Вечния град. Това вещае трудни 90 минути за Пато и компания, още повече, че столичани до последно ще се борят за място в Топ 4. Ако все пак си тръгнат от Вечния град с 3 точки, то у дома срещу Каляри в предпоследния кръг на Серия „А" със сигурност ще има повече от 80 000 на „Сан Сиро". И няма как да не е така, след като това може да се окаже мачът, след който Милан да вдигне Скудетото. Каква ирония на съдбата. Алегри „изгря" за големия футбол именно в Каляри, а сега може да спечели титлата срещу бившия си тим. В последния кръг „росонерите" гостуват на Удинезе, които безспорно са приятната изненада от началото на сезона. Ако Милан си свърши работата обаче, мачът на „Фриули" може да се окаже без никакво значение за тима на Силвио Берлускони.

ПРОГРАМАТА НА НАПОЛИ:

Сензационно или не, страхотното представяне на Наполи от началото на сезона продължава с пълна сила. В неделя в Болоня тимът на Мадзари бе подкрепян от повече от 10 000 зрители. Така ще бъде във всяко гостуване до края, това е ясно. Феновете на южняците са сред най-темпераментните не само на Апенините, но и в Европа. У дома на „Сан Паоло" пък едва ли ще има по по-малко от 60 000 в оставащите срещи. Все пак тимът има шанс за Скудетото за първи път от 21 години насам. Добрите новини за неаполитанци обаче свършват някъде тук. Реално погледнато те имат най-тежка програма. В следващите два кръга ще се изправят срещу Удинезе, който е много силен гост и Палермо, а в последните два с Интер и Ювентус. Ако при тази програма Наполи стане шампион, то това ще бъде със сигурност най-запомнящото се Скудето в историята на тима. „Най-сигурен" изглежда домакинския мач срещу Дженоа в 35-ия кръг. Иначе неаполитанци ще трябва да гостуват и на Лече, които в този етап от сезона ще се борят със зъби и нокти за мястото си в елита. В крайна сметка - трудно, но не невъзможно за здравия тим на Наполи.

ПРОГРАМАТА НА ИНТЕР:

„Нерадзурите" изостават с 5 точки от върха, но предвид двете загуби в директните двубои с Милан на практика и теория им трябват 6, за да триумфират. Като изключим гостуването в Неапол кръг преди края, то останалите двубоите не изглеждат мисията невъзможна. Все пак обаче Леонардо и компания ще трябва да мислят на няколко фронта, за разлика от Наполи на пример. Тимът е на полуфинал за Купата на Италия, а през седмицата му предстои и мач срещу Шалке в Шампионската лига. Освен това Интер ще има няколко тежки гостувания на отбори, които се борят за мястото си в елита. На „Сан Сиро" пък ще дойде Лацио, чиито амбиции са за участие в квалификациите на Шампионската лига.

 

 

33 кръг

34 кръг

35 кръг

36 кръг

37 кръг

38 кръг

Милан

Сампдория

Бреша*

Болоня

Рома*

Каляри

Удинезе*

Наполи

Удинезе

Палермо*

Дженоа

Лече*

Интер

Ювентус*

Интер

Парма*

Лацио

Чезена*

Фиорентина

Наполи*

Катания

Заб. * - гостуване