Нико Розберг с голяма лекота спечели състезанието за голямата награда на Китай в Шанхай. Втори остана пилотът на Ферари, Себастиен Фетел. Трети финишира Даниел Квият с Ред Бул, който беше обвинен от Фетел, че кара като луд. Хамилтън остана седми.

Пилотите показаха, че са се вслушали в мъдрите съвети на боса на Формула 1, Бърни Екълстоун и направиха интересно състезание.

Променливото време принуди колите многократно да влизат в бокса за смяна на гуми.

Стартът беше драматичен. Двете коли на Ферари се сблъскаха на първия завой. Фелипе Наср съобщи за спукана гума на своя Уйлямс. А Люис Хамилтън също намери начин да повреди колата си.

Себастиан Фетел, чието Ферари пострада при сблъсъка, съобщи: „Видях един Ред Бул да идва отстрани като един луд човек. Аз ударих Кими."

В суматохата Даниел Рикардо успя да изпревари Розберг. Германецът бързо си върна водачеството след като австралиецът спука задна лява гума.

Люис Хамилтън започна да прави най-бързи обиколки и след 15-тата вече се беше изкачил на 10-то място. Появиха се коментари, че трябва да се забрави безумният регламент за квалификациите, който беше въведен. По-просто би било световният шампион да стартира от последна позиция.

Хамилтън продължи изкачването си нагоре и в 21-та обиколка достигна до 5-то място. Тогава му се наложи да влезе за четвърти път в бокса и излезе на 13-та позиция.

Розберг увеличи преднината си пред Квият на 12 секунди и на този етап изглеждаше сигурен победител.

Проблемите с Хамилтън продължиха и той влезе за пети път в бокса.

Себастиен Фетел с умела маневра изпревари Квият и излезе на втора позиция. След 41-вата обиколка Маса беше четвърти, а Хамилтън пети. Люис караше на максимум и това постави под съмнение възможността гумите му да издържат докрая.

След 46 обиколки разликата между Розберг и Фетел беше повече от половин минута.

В последните обиколки Квият безуспешно се опитваше да си върне втората позиция. Пилотът на Ред Бул разчиташе на своите медиум гуми. Гумите на Фетел бяха софт.

Така Розберг увеличи още преднината си в генералното класиране и започва да изглежда като сигурен победител наесен.

След състезанието имаше малка разправия между Фетел и Квият. Фетел държеше на своето, че Квият е луд, а руснакът се оправдаваше, че има само две очи.