Централният нападател Мартин Адам, който вече се подвизава в корейското първенство, определи "България като много по-сериозен противник от Естония". Адам отбеляза победното попадение за крайното 1:0 над естонците, което е неговото първо за националния отбор.

Халф на Унгария: Срещу българите ще е остър мач

Халф на Унгария: Срещу българите ще е остър мач

"Ние се справихме добре с напрежението напоследък"

Той призна, че след подаването на Жолт Калмар е бил сигурен, че ще вкара. А когато е видял защитник на Естония да увисва, е бил убеден как няма засада.

"Когато Жолт Калмар центрира, бях убеден, че трябва да сложа главата си. Очаквах първия си гол, много работих за него. Сега вече съм по-спокоен и много щастлив, заяви играещият в Улсан Хюндай таран", цитиран от ripost.hu.

"Ще бъде труден мач срещу българите и разбира се, че го очакваме с нетърпение. След мача с Естония фокусът беше първо върху почивката, а след това продължихме подготовката си", каза Адам, който трабва да замести отказалия се през есента Адам Салай.

"Личността на Ади Салай липсва в отбора, но трябва да продължим. Мисля, че Доми Собослай е добър наследник като лидер. Той е играч и човек с правилен манталитет и носи достойно капитанската лента на отбора. В националния тим най-нормалното нещо е винаги да има конкуренция, защото тук са най-добрите. Например говорих много с Барнабаш Варга, опитвам се да му помогна, той е тук за първи път", заяви още нападателят, който преди това играеше за Пакш в местното първенство.