29-годишният полузащитник на Ференцварош Балинт Вечей има 11 мача за националния отбор на Унгария, но по всичко личи, че срещу България утре ще бъде титуляр. Левичарят, който играе пред защитата, игра само два мача през 2022-а година, но сега се превръща в любимец на Марко Роси. Той започна като титуляр срещу Естония в четвъртък и разказа какви са впечатленията му от следващия противник - България.

Селекционерът на Унгария: България ще бъде труден противник

Селекционерът на Унгария: България ще бъде труден противник

"Много атлетичен, физически здрав отбор"

"Българите играят в подобен стил. Имат малко повече атакуващи играчи, но системата им съвпада с тази на естонците. Имаме нужда обаче да дадем повече от себе си срещу българите, отколкото в контролата. Ще бъде остър мач, ще има голям натиск върху отбора, но това може да извади още допълнителни качества от момчетата и се надяваме да спечелим срещу българите. Ние се справихме добре с напрежението напоследък, виждате резултатите от Лигата на Нациите. Сега обаче трябва да играем в различен стил от този срещу големите отбори. Контролата срещу естонците също послужи за тази цел", заяви Балинт Вечей.

Унгария посреща България от 21.45 часа утре (понеделник) на стадион "Пушкаш Арена" в своето първо изпитание в група G на Европейските квалификации.