Към момента, проектът за изграждането на нов стадион на мястото на "Армията" е замразен.

Учредяването на съвместно дружество "Спортни имоти Българска армия АД" също е зациклило и постъпки за пристъпване към подписването на каквито и да е договори няма нито от страна на ЦСКА, нито от държавата, пише "Тема спорт".

В Италия: Болоня вади 3 млн. евро за Валентин Антов

В Италия: Болоня вади 3 млн. евро за Валентин Антов

Такава беше първоначалната договорка с ЦСКА

Така от октомври 2019-та, когато бе анонсирано то да бъде образувано, вече повече от година и половина няма развитие около него. В момента ведомството е ръководено от служебния министър, чието единствено изказване по темата бе на 20 май и също индикира за стопирания процес.

"Процедурата е в задънена улица. Доразглеждат се документите за това дружество между министерството и футболния клуб ЦСКА.

Има договорености, но до момента това общо дружество не съществува. Не е регистрирано в съда. Проверяваме какъв е случаят", каза той преди месец, но оттогава няма публично изявление по темата и никой дори не повдига въпроса.

От "Армията" пък не излизат абсолютно никаква информация за строеца на нов стадион, като най-вероятно причината за мълчанието е пасивността на институциите и държавата. От ЦСКА бяха заявили готовност за инвестиции, като дори се спрягаше участието на датски консорциум.

Към момента е ясно, че за строеж на нов "Арена ЦСКА" може да се мисли най-рано през 2022 година. Тази тема изобщо не е на дневен ред в последно време и дори от Борисовата градина спряха да я коментират. От началото на годината от червения клуб разко намалиха активността си по темата със стадиона.