Популярният спортен журналист Борис Касабов се чуди дали ЦСКА не е държавен отбор (гледайте от 16:00 минута натам във видеото). Причината - съвместното дружество с ММС за новия стадион на клуба. Той влезе в дебат с Николай Александров и Явор Кръстев в предаването "Пред стадиона" по MAX Sport 4.

Каква ползата на държавата, чудеше се Касабов, който не крие пристрастията си към другия български футболен гранд - Левски.

А сега сравнението.

Припомняме какво каза преди години пред bTV тогавашният областен управител на София Николай Пехливанов за стадиона в Подуяне, където играят "сините".

"Футболен клуб Левски ползва неправомерно базата на стадион "Георги Аспарухов". "Сините" нямат договор и не плащат наем".

Държавата всяка година плаща около 80 000 лв. за данъците на комплекса. И така от 1997 насам.

Стадион "Георги Аспарухов" е построен през 1963 година и винаги се е използвал от Левски, но клубът никога не му е бил собственик. През 1997 година притежателят на комплекса - областната управа издава на Левски акт за безвъзмездно ползване.

Според Николай Пехливанов, решението няма правна стойност: "Законово то не е обосновано, но фактически съществува и това е базата, на която се стъпва".

Годишните данъци на комплекс "Георги Аспарухов" - стадионът и залите, са 80 524 лева и винаги са се плащали от държавата.

А Левски сега дължи над 10 000 000 лева на НАП.

Припомняме, че само ЦСКА плащаше наем. И още, че сега сам ще си строи новия стадион, със средства на собстевниците на клуба, не на държавата.

ЦСКА ли е държавен отбор? Всеки може да прецени за себе си...