Грозни сцена са се разиграли в Сектор "Г" на стадион "Васил Левски" по време на мача ЦСКА - Базел. "Армейците" изиграха поредния си силен двубой в Европа и стигнаха до победа с 1:0. Но голяма доза катран в меда помрачи "червената" незабравима вечер. За това съобщават фенове в социалните мрежи. Такива, пожелали анонимност, защото се страхуват за сигурността си, писаха и до ТОПСПОРТ

Направи впечатление, че по време на първото полувреме много хора отиват от Сектор "В" в Сектор "Г". Беше сформирана агитка и хората там започнаха да пеят песни в подкрепа на ЦСКА. Малко след това обаче, масово започнаха да тичат отново към Сектор "В". 

Ето какво разказа пред медията ни жена и мъж, пожелали анонимност:

"Не е нормално представители на фракции от Дървеното (бел. ред. заведение на стадион "Българска армия") да бият деца, защото са в Сектор "Г" и пеят песни за ЦСКА. И да крещят по тях: "Махайте се веднага! Ние сме Сектор "Г", а не вие!". 

Детето на приятелката ми отиде към Сектор "В". Той е на 14 години. След малко се върна към нас и плачеше. Някакъв с маска на лицето го ударил. Носът му беше подут и в кръв. Хората започнаха да освиркват биячите и да търсят помощ от стюарди и полиция. Не е било заради никаква свастика, както твърди Росен Петров. Проблемът е, че правят бойкот и не дават никой да пее в Сектор "Г", разказа тя. 

"Бяхме в Сектор "Г" с жена ми, малко над изхода за линейките. Изведнъж започна някакъв скандал. От долните редове нагоре. Хората започнаха да крещят "Отивайте там"!, при което реших, че става въпрос да се отиде към Сектор "А", за да стане конфликт с полицията, защото не искат да пускат хората от другите сектори в "Г". Голяма грешка! В следващите секунди някой ме бутна, а аз прегърнах жена ми. Дръпнаха ме за рамото и ми удариха две плесници. Бутнаха жена ми и тя падна между седалките. Удариха и нея. След което ме подхвана още един. Накрая се срещнах лице в лице с Росен Петров. Той също ме удари. Попитах го защо се случва всичко това. Той ми отговори, че е защото сме призовавали хора да идват в Сектор "Г", а агитката бойкотира и не иска хора в този сектор", разказа мъж, който е сред пострадалите.

Снимка 351436

Източник: LAP.bg

Росен Петров написа следното на стената си във "Фейсбук":

"Когато искаш да навредиш на ЦСКА с поредната провокация в стил свастика и искаш да се скриеш зад Сектор "Г", най-малкото което заслужаваш е шамар". 

В социалните мрежи и форумите обаче, хората са на съвсем друго мнение.

Ето част от коментарите там:

Asen Dinitrov: Срам и позор! Направиха нещо непростимо! Можеха да кажат с думи, не да бият. А тези се водеха лидери на агитката, следвахме ги навсякъде. Дори в бойкота им. Сега ме е срам от тях. 

Maryana Petrova Baleva: Да се радват, че не закачиха детето ми. Изгубиха всякакво морално право да се наричат лидери на агитката. 

Hristo Ivanov: Много грозни сцени в сектора. Срам и позор е да гониш и биеш фенове на ЦСКА от Сектор "Г". 

Ваньо Василев: Беше много грозно и страшно. Нахълтаха от два входа и направо започнаха да бият хората. Някои бяха с маски и крещяха като обезумели "Махайте се от сектора". Водеше ги Росен Петров. Пълна порнография е това, което се оправдава - за някаква свастика. Бях на два метра от тях. Срам, срам, отврат!

След всичко това, време е да попитаме дали някои хора не стигнаха дъното в името на протеста си? Животът и здравето на хората по-маловажни ли са от протеста им?