Съдийската комисия към Българския футболен съюз излезе с официална позиция относно поведението на треньора на Янтра Велислав Вуцов.

Позицията е относно това, че миналата седмица Вуцов призова да бият със сопи и тояги съдията Георги Йорданов.

"Георги Йорданов се казва. Приканвам всички, абсолютно всички в Габрово, които идват на мач, с тояги, със сопи да не го пускат, да го бият, каквото искат да го правят", каза миналата седмица той.

Ето и пълната позиция на Съдийската комисия към БФС:

"Съдийската комисия към Българския футболен съюз осъжда остро поведението на старши треньора на ФК "Янтра" (Габрово) - г-н Велислав Вуцов. За нас е недопустимо официален представител на футболен клуб да подстрекава местната общественост към насилие спрямо когото и да било.

Г-н Георги Йорданов е дългогодишен съдия от ранглистата на ФИФА, а към днешна дата е уважаван международен съдийски наблюдател. Също така той е член на СК в последните 6 години, като в голяма част от този период е и зам.-председател на комисията и многократно е доказал своя безупречен професионализъм.

Припомняме, че мисията на футболната игра е да носи удоволствие и радост на хората, а не да води до физическо насилие.

Екипът на СК продължава да работи ежедневно за прогреса на българския футбол и няма да допусне каквито и да било опити за натиск или въздействие.

В заключение бихме искали да пожелаем успешен завършек на първенствата на всички нива в българския футбол!".

Вуцов бе глобен и с 2500 лева от Дисциплинарната комисия за поведението си.

Вили Вуцов за служител на БФС: Нека хората го бият с тояги и сопи!

Вили Вуцов за служител на БФС: Нека хората го бият с тояги и сопи!

Ето подробности