Бившият халф на ЦСКА и Ботев (Пд) Георги Георгиев -Гецата говори пред "Тема Спорт", като основните въпроси бяха свързани с предстоящите полуфинали между двата тима и цялостната ситуация в родния футбол. Ето и най-интересното от неговото интервю:

Димитър Пенев: Проблемът 1948 е решен, не им знам земетресението на Левски

Димитър Пенев: Проблемът 1948 е решен, не им знам земетресението на Левски

Пената пак култов

"Пандемията така разтегли нещата, че все едно от три години не е имало футбол. Наясно съм, че ЦСКА освободи някои чужденци. Полуфиналите между ЦСКА и Ботев ще са интересни. Пък и другата двойка е любопитна. Хубаво е, че четирите клуба с най-голяма публика в България са на полуфинала. Всичко ще е на воля и мускули, и на това дали може да спираш и да подаваш топката.

Да се надяваме, че в ЦСКА са останали само чужденците, които заслужават, а са си тръгнали тези, които не стават. Този Отабор, аз не мога да повярвам, че е играл организиран футбол през живота си. 20 мача направи, играе като крило и не центрира нито един път като хората. Нито един път! ЦСКА имат предимство като индивидуалности спрямо Ботев. Соу, ако вкара гол, може да е решаваща фигура. Енрике също е добър футболист, отделен въпрос е дали е във форма заради контузията от есента. В средата на терена Белтраме започва да ми харесва. За нашето първенство е интересен играч. В защита се разчита на Антов и Занев да са стабилни и на Мазику отляво. Но да давам прогнози след три месеца без футбол, е все едно да съм Колчо Слепеца от "Под Игото".

Няма смисъл да го мъчат Антов в средата на терена. Не че е слаб, просто като халф не му е най-силната позиция. Като цяло в България идва добро поколение, особено родените между 2002 и 2005 година. И сега в обстановката с коронавируса е моментът да им обърнем внимание", заяви Гецата.

Кристиано Джарета: Целта на ЦСКА е да занули изоставането си от Лудогорец

Кристиано Джарета: Целта на ЦСКА е да занули изоставането си от Лудогорец

"Нивото на българския футбол не е особено високо"