Халфът на ЦСКА Джонатан Линдсет разкри пред норвежката версия на "Евроспорт", че е получавал смъртни заплахи от фенове на Левски. Футболистът коментира и състоянието на българския футбол.

"След като вкарах гол при гостуването на Арда, ме избраха за играч на кръга. На пресконференцията ме попитаха дали Левски е претендент за титлата. Казах, че за нас е конкурентен отбор, но не е претендент за титлата. Тогава получих съобщения, че съм "ш**бан фермер" и други, които не бяха толкова миролюбиви. Заплашваха, че ще ме убият.

Чувствам се много добре в България. Извоювах стабилно място в добър отбор. Изиграх много мачове в първенството и в Европа. При трансфера ми обещаха, че ще бъда важна част от тима, и точно това се случва. Срещам се с нова култура, различен стил на игра.

Големите мачове са срещу Лудогорец и градските съперници ЦСКА 1948, Славия, Левски и Локомотив (София). Тях ги усещаш с тялото си. Има голяма разлика в поведението на феновете. Хората идват на стадиона като на битка. Носят емоциите си, чуват се освирквания постоянно. Бил съм плют, замеряли са ме със запалки. Не е страшно. Хубаво е да усещаш натиск, можеше и да е по-голям. Когато играхме с Левски, резервните скамейки бяха на колелца. Феновете на съперника хвърляха бомбички и димки. Една бомбичка влезе под пейката и нашият лекар получи изгаряния по крака. Не беше нищо сериозно.

Чувал съм различни странни истории за ситуацията по стадионите в България. За змии по терена и трибуните, но не съм се сблъсквал за момента с подобно нещо. Малко е стряскащо в началото, когато видиш, че на стадиона има полицаи и гардове с щитове, които да пазят играчите при прибирането в тунела.

Първите 4-5 отбора в България са много добри, останалите - не чак толкова, но големите вероятно са по-добри от тези в Норвегия. Има голяма разлика между футбола в двете държави. Норвежкият футбол е по-физически.

Ежедневната ми програма в София е ясна. Закусвам в 10:00 часа, а един час по-късно съм на тренировка. Често използвам времето преди или след тренировка за силови упражнения и да държа тялото си във форма. През другото време съм си у дома. Напълно съм концентриран върху футбола. Да играя в чужбина беше моята мечта и съм много удовлетворен за момента. Мога да говоря на норвежки с Дауда Бамба. Той беше в отбора при моето пристигане, което улесни адаптацията ми.

Разбира се, че бих искал да съм част от националния отбор. Много играчи са дебютирали на по-късна възраст, така че за мен не е късно. Ако ми се обадят, няма съмнение, че ще се отзова. Това е голямата ми цел", каза Линдсет.

Информацията, че Жорди Кайседо е пред завръщане в ЦСКА се оказа силно преувеличена

Информацията, че Жорди Кайседо е пред завръщане в ЦСКА се оказа силно преувеличена

Футболистът все пак ще напусне Тигрес