Световният шампион по шахмат Вишванатан Ананд намекна пред вестник "24 часа" че ще търси победа днес в сблъсъка за световната шахматна корона срещу Веселин Топалов.

"Вярно е, че има голяма умора, но все пак остава само една среща, 12-ата", каза индиецът. Двубоят ще бъде нещо като изпълнение на по 50-60 дузпи, колкото са ходовете в него. Топалов има предимството на белите фигури.

Независимо от това дали ще има тайбрек в мача между Ананд и Топалов, закриването на двубоя ще бъде в 19 часа в Централния военен клуб, съобщи президентът на родната федерация Стефан Сергиев. Ако има допълнителен мач, той ще почне също в 15 часа. Двамата съперници ще играят 4 партии с по 25 минути на всеки. Почивката между срещите е 10 минути.

При ново равенство ще се играят по две блицпартии по 5 минути с добавяне по 3 сек на ход. Двойките такива игри обаче не могат да бъдат повече от пет. Ако и тогава резултатът е равен, следва правилото за внезапна смърт, при което се играе една партия с жребий за цвета на фигурите. Белите получават 5 минути, а черните - 4. При ново равенство играещият с черния цвят ще стане шампион.