В Турция обръщат сериозно внимание на Гьозтепе и Станимир Стоилов след победата с 2:1 над Сакаряспор в първия мач от втория полусезон на първенството.

"Гьозтепе е в добро настроение, след като започна втория дял на първенството в Първа лига с победа с 2:1 като гост на Сакаряспор. "Жълто-червените" се възползваха от грешките на своите съперници за Суперлигата и излязоха на второ място във временното класиране. Лъвският пай за успехите на Гьозтепе принадлежи на българския треньор Станимир Стоилов. С назначаването на опитния специалист от Гьозтепе доказаха претенциите и желанието си да спечелят промоция за елита на Турция, както с игра, така и с резултати.

Гьозтепе промени облика си след идването на Станимир Стоилов. Под ръководството на българския треньор отборът спечели 5 от шестте си мача в първенството. Единственото поражение беше срещу Бодрумспор. Победени бяха Тузласпор, Гиресунспор, Генчлербирлиги, лидерът Еюпспор и Сакаряспор. Отборът на Стоилов вкара 15 гола в шест шампионатни мача, а допусна само пет. Освен това атакуващият стил на игра на Гьозтепе до последния съдийски сигнал очарова феновете.

Станимир Стоилов направи разликата в Гьозтепе. Опитният български треньор постигна важни неща, след като встъпи в длъжност. Надеждата на Измир за Суперлигата прави твърди стъпки към постигане на целите си", пише журналистът Хамза Гьоркем от Gazete Yenigun.