Роденият през 2000 година във френския град Лимож български защитник Симеон Петров чака дебют за втородивизионния местен Газелек Аячо. 

Младокът, който играе за юношите старша възраст на корсиканския клуб, вече в два мача попада в групата на мъжкия тим, но остава неизползвана резерва. 

Петров бе потърсен от изданието Онз Мондиал, за да разкаже историята си във футбола. 

"Никога не съм играл футбол в България, просто защото моите родители живеят във Франция. Роден съм в Лимож, където семейството ми живее и най-логичното е да започна кариерата си в местния клуб. Ходя си в България единствено за празници и ваканции. Ако говорим за футбол, никога не ми се е налагало да избирам дали да играя за България или за Франция. За мене ще бъде чест да играя за която и да е страна.

Не съм бил търсен нито от федерацията на Франция, нито от тази на България да играя за юношеските национални отбори. Имахме един малък разговор с агента ми да бъда извикан на лагер с отбора до 19 години на България. Но това нищо не означава", заяви Петров. 

През сезон 2017/2018 защитникът записва дебюта си в мъжкия футбол с отбора на Лимож в пета лига срещу Стад Бриошен, като се появява накрая за три минути.

Мартин Кавдански напусна Клермон

Мартин Кавдански напусна Клермон

Защитникът разтрогна договора си с френския клуб