Българският боксьор Тервел Пулев ще се бие с американеца Дешон Уебстър в своя мач №15 на профисионалния ринг. Срещата между двамата ще се проведе на 14 декември в зала "Колодрума" в Пловдив, а победителят от нея ще получи ценния пояс за интерконтинеталната титла в полутежка категория.

Тервел Пулев срещу здрав конгоанец в Пловдив

Тервел Пулев срещу здрав конгоанец в Пловдив

В галата в Пловдив със сигурност участие ще има и Кубрат Пулев, който ще бъде секундант на брат си

Уебстър замени очертаващия се като сигурен до вчера конгоанец Илунга Макабо.

Билетите за събитието вече са пуснати в продажба на eventim.bg, като цените са от 20, 30 и 40 лева. Има и вип пропуски на стойност от 100 лева.

28-годишният боксьор от Канзас Сити досега не се е бил извън САЩ. Той има 16 мача в професионалната си кариера, като е спечелил 12, загубил е 2 и има 2 ремита при в последните си излизания на ринга, съответно срещу Ал Сандс на 9 август и с Денис Морис на 7 септември. Пораженията му са от непобедените до момента Стивън Нелсън на 9 юни 2018 година и Али Ахмедов на 8 декември 2017 година.

Тервел Пулев има 12 победи с нокаут и 2 със съдийско решение като професионален боксьор. Това се очертава да е да е най-трудният бой на брата на Кубрат Пулев, който по традиция ще го подкрепя в ъгъла му.