Пет победи с пълно съдийско единодушие постигнаха българските юноши на 1/8-финалите от европейското първенство по бокс в Анапа (Русия). В категория до 50 кг Даниел Стефанов се наложи категорично срещу Ангелос Анатолакис от Гърция и в 1/4-финала ще срещне англичанина Хикфорд.

Кубрат Пулев: Разчитам на подкрепата ви, остават 18 дни!

Кобрата: Разчитам на подкрепата ви, остават 18 дни!

Двубоят между Пулев и Фюри ще се проведе на 27 октомври

При 52-килограмовите Ясен Радев не остави съмнение в превъзходството си срещу Анерчик (Беларус). В спор за медал той ще се изправи срещу румънеца Мустафа Аурел Курт. Радослав Росенов също беше убедителен срещу Оскар Собиесик (Германия) в категория до 46 кг. На четвъртфинал той ще се боксира с унгареца Балинт Капувари.

При 48-килограмовите Красимир Джуров победи с 5-0 съдийски гласа Джузепе Витоло (Италия) и очаква в следващия кръг Али Заманов (Азербайджан). Николай Зафиров не се притесни срещу Йоанис Геменоглу (Гърция) при 70-килограмовите и ще срещне боксира срещу Мехман Гулиев (Азербайджан).

За съжаление Николай Маринов в категория до 54 кг отстъпи в оспорван мач пред Александър Фредриксон (Швеция) с 2-3 съдийски гласа - 28-29, 29-28, 30-27, 28-29, 28-29. Днес на ринга в Анапа ще се качи Емирджан Мехмед, който ще боксира срещу Мустафа Вехбе от Германия в категория до 63 кг. Своя дебют ще направят две от трите ни девойки - Дара Ганчева до 52 кг и Ева Порумова до 54 кг.