Родният боксьор Кубрат Пулев се готви усилено за предстоящата битка за световната титла в тежка категория на IBF срещу шампиона Антъни Джошуа. Кобрата в момента тренира на високопланинската база Белмекен.

"За мен е важно съотношението на силите да е в моя полза, а не съотношението на парите. Не обръщам внимание на такива неща, нито на приказките на Еди Хърн, че съм държал да се боксираме в Турция, защото съм щял да изкарам повече пари. Напротив, най-вероятно в Турция парите ще са по-малко", коментира Пулев пред bTV.

Еди Хърн: Ако Кубрат Пулев не се съгласи с условията ни, мач с Джошуа може да няма

Еди Хърн: Ако Кубрат Пулев не се съгласи с условията ни, мач с Джошуа може да няма

Промоутърът твърди, че подобен сблъсък би се провел само във Великобритания

Очаква се разпределението на приходите от двубоя да бъде 65-35% в полза на шампиона Джошуа, а до 31 януари двете страни трябва да постигнат договореност за всички условия по организацията и провеждането.

Ако не се случи, то служебно ще бъде насрочен търг и компанията с най-висока оферта ще получи правото да осъществи събитието - именно чрез такъв търг Ивайло Гоцев за първи път започна сътрудничеството си с Кубрат Пулев.

Засега щабът на Джошуа държи битката да се проведе в Лондон, а българската страна предпочита това да стане в Турция или Катар.

Кубрат Пулев: Джошуа трябва да подпише договора до края на месеца, всичко е готово

Кубрат: Джошуа трябва да подпише договора до края на месеца, всичко е готово

"Ако има спънка с Истанбул, ще се бием в Саудитска Арабия"