Кубрат Пулев даде специална пресконференция за българските журналисти след кантара, където за малко да се сбие с Антъни Джошуа:

"Не мога да анализирам каква беше причината за напрежението на кантара. Казахме си няколко неща. Това е абсолютно нормално. За мен е важно аз как се чувствам. Аз се чувствам уникално. Имам много енергия. Не ме интересува той. Когато един спортист е подготвен добре и се чувства добре това му дава необходимата увереност, стабилност и самочувствие да отиде и да победи. Аз по принцип съм си настървен.

Победата ще търся. Най-важното - правилната игра. За мен е по важно какво ще се случи на ринга. Там да мога да покажа пълния си капацитет. Всичко това, което съм тренирал и целия опит, който натрупах. Чувствам се добре и ще се радвам тези всичките усилия да дадат резултат на ринга утре.

Напрежение между Кобрата и Джошуа на официалния кантар

Напрежение между Кобрата и Джошуа на официалния кантар

Българинът бе бурно подкрепян от брат си Тервел Пулев и още няколко човека

Аз виждам надменност в негово поведение още от 2017-а, когато трябваше да играя с него. Това е само в негов минус. Интелигентните хора не са надменни. Надявам се да извадя на показ неговото истинско аз и да го победя убедително. Да покажа, че съм по-добрият боксьор и той го знае и аз го знам. Утре трябва да го победя, защото иначе остава само на думи. Именно ситуациите показват кой - кой е. Важна е за мен подкрепата. Любовта, желанието на хората за тази победа. Предполагам, че от България ще има много желаещи аз да победя. Искам да кажа на всички които ме подкрепят, че оценявам всичко това.

Аз усещам силата от последните години много повече отколкото преди. Сега естествено също я усещам, усещам енергията. Трябва да постигна тази победа. И за мен и за баща ми, който искаше да сме боксьори с Тервел. За хората - да им вдъхнем кураж, да им върнем любовта, която ни дават.

Ние анализираме нещата, обсъждаме коментираме заедно. Таков и Тервел са голяма подкрепа за мен. Те са най-доверените ми хора, които са били до мен и останаха до мен през годините. Изключително важно е това, за да покорим най-големия връх.

В професионалния бокс няма нито процент театър. Аз му казах на самия Джошуа, че аз не го мразя, но утре ще му покажа кой е по-добрият боксьор.

Той разчита на името си. Разчита на мачовете, в които е победил, защото наистина е побеждавал именити боксьори. Това все пак е някаква история, която му дава криле. Но нали знаете всичко се променя, всичко се движи. Нищо не може да е както вчера. Аз смятам утре да променя нещата.

Не му отвърнах, защото не смятам, че това е нивото. В крайна сметка всеки иска да докаже себе си. Всеки иска да бъде по-добрият. Но не отива от устата на един световен шампион и на нивото, на което той се представя, че е. На него вече световните титли не му отиват. И природата иска да има нов световен шампион", заяви увереният в победата си Кубрат Пулев.

Антъни Джошуа: Пулев дрънка много глупости, бях готов да го ударя в челюстта

Антъни Джошуа: Пулев дрънка много глупости, бях готов да го ударя в челюстта

"Когато видя, че противниците се предават, тогава ги довършвам"