Промоутърът на шампиона във версия WBC на тежката категория в професионалния бокс Тайсън Фюри - Франк Уорън, заяви, че тази седмица трябва да бъде взето окончателното решение за обединителен мач срещу Александър Усик, който държи трофеите във версии WBA/WBO/IBF/IBO.

Преговорите между щабовете на двамата атлети вървят трудно, като причината е разногласието по отношение на разпределението на наградния фонд. Усик иска да е 50:50, но Фюри не е съгласен и желае да получи 60-70 процента от набраните пари, тъй като бил популярен.

"Все още работим, но тази седмица ще трябва така или иначе да решим. Надявам се, че ще има мач. Ако се провали, то повярвайте, че не е било поради липсата на желание. Тайсън иска да се качи отново на ринга в края на април. Надявам се, че в срещуположния ъгъл ще бъде Усик", казва Уорън.

Промоутърът на Усик Александър Красюк посочи 4 март като крайна дата. Ако споровете за парите се окажат непреодолими, то и пред двамата боксьори остават други варианти за съперници, но мечтаният обединителен мач ще се отложи за неопределено време.

Бащата на Фюри към Усик: Съгласи се на 30%

Бащата на Фюри към Усик: Съгласи се на 30%

За украинеца било привилегия да се бие с такъв велик шампион