Манол Иванов направи своето изказване пред делегатите на Конгреса преди гласуването.

"Аз, неизвестният, ще се възползвам да направя обръщение към вас в рамките на оскъдните 5 минути, които ни дава БФС. Уважаеми делегати, надявам се намеренията ми да бъдат чути и разбрани от всички. Конгресът е първата стъпка за нова комуникация с държавата, медии. Обръщам се да загърбим статуквото и да върнем футбола където беше преди 30 години. Ако не гласувате сега за промяна, значи или сте зависими, или вие е страх. Но тогава не се оплаквайте. Аз обещавам прозрачност и честност. Като експерт по кризисен мениджмънт предотвратих фалити на предприятия, които после бяха на печалба. Така постъпих и с Нефтохимик, но собственикът се отказа поради невъзможност за издръжка.

Ясно е, че претендентите за президентския пост са със заслуги, но някои от заслугите са с много стара дата. Надявам се, че оттук нататък ще има реална промяна. Това е написано от мен лично. От сърце и душа искам да споделя, че не съжалявам, че се кандидатирах, не съжалявам за нищо през тези два месеца. Направих го, за да покажа моята подготовка и диалогичност. Всеки е постигнал в своята област успехи, за мен беше мотивиращо да се състезавам с тях и да споделим идеи.

Съжалявам, че не можахме да се обединим - може би трябваше да излъчим един човек. Все още не е късно. Надявам се, че тези, които сега ще гласуват, няма да гласуват под някакъв натиск, вярвам, че това нещо няма да бъде направено - ако бъде направено един ден децата и внуците ви, феновете, ще ви питат защо се е случило така в този момент. Призовавам ви да гласувате със съзнанието си и Бог да ви благослови", каза той.