Бившият президент на Българския футболен съюз - Борислав Михайлов, чиято оставка беше приета по време на днешния Конгрес на централата, изнесе прощална реч. 303 от делегатите на клубовете гласуваха "За", а 12 - "Против" неговата оставка.

Михайлов изрази съжаление, че гостите от УЕФА и ФИФА стават свидетели на този "саботаж" на работата на вече бившото ръководство.

"Уважаеми приятели, скъпи гости, днес, 15 март, се навършват точно 100 години от Конгреса, на който България официално е приета за член на ФИФА. Не обичам да търся символизъм, но намирам ирония в това, че точно навръх тази годишнина всички ние, хората, които работим за българския футбол, сме принудени да се съберем по повод, причинен от яростна агресия, клевети и внушение с цел подмяна на демократично избраното ръководство на БФС. Това се случва последните няколко години. Всякакви опити, основни неморални, да се лепне петно, да се задрасква, да се обижда", започна Михайлов.


"Извинявам се, че на гостите от ФИФА и УЕФА, че пред собствените им очи е саботирана работата на честно избраното ръководство. Изпращат се доноси до световните централи. Това, което се случваше в последните години, беше футбол по време на холера. Токсичната среда около спорта ни, целяща да го превземе на всяка цена, ни пречеше да се грижим за футбола, да го развиваме и пазим от вмешателства и външни намеси.

Свърши се! Боби Михайлов официално сдаде властта в БФС

Свърши се! Боби Михайлов официално сдаде властта в БФС

Гласуваха неговата оставка и тази на Изпълкома