Президентът на Славия Венцеслав Стефанов коментира и темата за предстоящия конгрес на БФС по време на днешната си пресконференция в "Пресклуб България".

"От досега предложените кандидати за президент на Изпълкома нито един не е достоен и не ми харесва. Нито Порточанов, нито Бербатов, нито шефът на Марица. Аз имам собствено мнение, което няма да кажа тук. Президентът на БФС трябва оттук нататък да има сериозни познания по темата футбол, защото неговата основна задача ще бъде работата с националните отбори, контакти с европейската централа и създаване на атмосфера, която да е подходяща". На са нужни такива, които са се къпали в Англия или са лапали от "Нефтохим". Трябват хора, които могат да казват "не", заяви той.

Според него не трябва да има извънреден конгрес на БФС.

"Извънреден конгрес - защо? Заради натиска на това лице Христо Порточанов с тези 70 фалшиви клуба. Никой няма интерес в момента да се провежда конгрес по време на пандемията. Ако се провежда конгрес, той трябва да е редовен. Който ще да е президент. Всичко е илюзия, химера и харчене на средства. Да се съберат клубовете 50%+1 и да е редовен конгрес - подал, неподал оставка, няма значение. Ако ще се правят два конгреса, това е безсмислено хвърляне на пари. Трябва да се изисква строга финансова дисциплина. Аз ще искам да мога да следя как се харчат парите, които трябва да отидат за аматьорите и децата. Най-много се говори за това и най-малко се прави", каза още Стефанов.

Венци Стефанов критикува остро част от националите

Венци Стефанов критикува остро част от националите

"Централният защитник се върти по-бавно от тролей тройка"