Димитър Бербатов официално обяви кандидатурата си за президент на БФС на специална пресконференция.

Ето какво каза той: 

"Обяви се датата на Конгреса - 15 март, следователно е напълно нормално и професионално аз да обявя кандидатурата си за президент на БФС.

Ще инициирам среща с държавата, на която призовавам другите кандидат-президенти също да присъстват. Присъствието на министър председателя академик Денков, Мария Габриел, министъра на спорта Димитър Илиев също, на която ние кандидат-президентите да може да изложим част от визията си. Надявам се, че ще се отговори положително на моето желание и ще се организира такава среща.

Нещата, които Петър Величков каза са необходими, за да е ясно какво се цели и какво се стремят да направят. Тези неща имат негативен отенък, но са наложителни и трябва да ги показваме. Ние сме хората, които толкова години се борим, за да покажем порочността на това управление. Ако не го правим, нещата ще си продължат по същия начин. Целта ни е решенията от този Конгрес да не се обжалват. Призоваваме всички други кандидат-президенти да излязат и да покажат екипите си. Всички трябва да се борим за прозрачен Конгрес, за да не си мисли никой да обжалва. Това ми е молбата към хората, които мислят да се кандидатират.

Аз гарантирам, че никой няма да каже лоша дума за някой от кандидат президентите. Това няма да се случи под никаква форма. Ние ще сме фокусирани върху нашата програма. Ще бъде интересно да видим какво ще покажат и другите кандидати за президенти. Трябва да има честен Конгрес, който ще бъде проведен по правилата. Журналистите трябва да бъдете допуснати вътре и да отразявате от началото до самия край. Като няма основания за обжалване, то никой няма да се стреми да обжалва. Това може да стане само с помощта и на другите кандидат-президенти".